Snellaadpalen

In mum van tijd een volle autobatterij

Bent u al klaar voor de toekomst? Breng het gemak van snelladen naar uw onderneming.

Binnen enkele minuten uw autobatterij bijna vol

In slechts enkele minuten een elektrische auto voor 80% laden, dat is mogelijk met een DC-lader. Deze snellader heeft een basisvermogen van minstens 15 kW, waardoor de laadtijd aanzienlijk vermindert. Is dit nog niet snel genoeg? Het laadvermogen kan zelfs uitgebreid worden tot meer dan 350 kW.

TSG is dé partner voor installatie, onderhoud en beheer van uw snellaadpalen. We nemen het volledige traject uit handen, waardoor u zich kunt focussen op uw onderneming én tevreden klanten.

Voor wie

Snelladers ideaal voor de kortere tussenstop

Ons aanbod van snelle laadpalen, of snelladers, leent zich perfect voor locaties waarbij auto’s voor maar een korte tijd geparkeerd staan. Plaatsen waar uw bezoekers bijvoorbeeld enkel stoppen voor koffie of een broodje omdat ze op doorreis zijn. Zij willen in deze korte periode een maximum aan batterijrendement. We denken hierbij aan:

Tankstations

Geef uw bezoekers de mogelijkheid om hun elektrische auto bij u te komen laden. Door het aanbod van traditionele brandstoffen uit te breiden met elektrische laadpalen wordt u een totaalaanbieder.

Taxiplaatsen

Taxichauffeurs willen zoveel mogelijk op de weg zitten en als ze stil staan met hun elektrische auto, willen ze binnen korte tijd zoveel mogelijk stroom kunnen inslaan. Zo zijn ze op ieder moment klaar voor de volgende rit.

Horeca

Parkeerplaatsen bij horecagelegenheden lenen zich uitstekend voor elektrische laadpalen. Terwijl uw bezoeker bijvoorbeeld zijn lunch nuttigt, wordt zijn auto opgeladen.

 

Meer over onze snelle laadoplossingen

Waarom is een snellader zo snel?

De omschrijving spreekt voor zich, het grote voordeel van snelladers is dat ze een elektrische auto snel kunnen laden. Maar hoe werkt dit precies?

Het hoge laadvermogen danken ze aan het feit dat ze hun vermogen rechtstreeks op de autobatterij kunnen loslaten.  Bij een klassieke laadpaal gebeurt dit via een omvormer. Een elektrische auto werkt op gelijkstroom (DC), terwijl ons elektriciteitsnet wisselstroom (AC) geeft.  Om de accu te laden moet de wisselstroom van het net omgevormd worden naar gelijkstroom en dit proces gebeurt met een klassieke omvormer. Deze omvormer bepaalt op zijn beurt de laadsnelheid. Een minder krachtige omvormer zorgt per definitie voor een tragere laadsnelheid.

De snellaadpaal gebruikt de omvormer níet. De snellader laadt de autobatterij rechtstreeks op met gelijkstroom. De limiterende factor, de omvormer, speelt hierin geen enkele rol.

Revolutionaire snelladers van TSG

Bij TSG zijn we altijd op zoek naar de meest geschikte laadoplossing voor uw specifieke situatie. Uw wensen staan hierbij centraal. Naast de installatie regelen we ook de setup van, en ondersteuning bij het laadbeheer.

  • Snelladers hebben een vermogen van minimaal 15 kW die modulair uit te breiden is naar meer dan 400 kW
  • Bij snelladers zit de laadkabel vast aan de laadpaal. Bestuurders hebben hun eigen kabel niet nodig om bij u te kunnen laden
  • TSG maakt gebruik van de meest recente (snel)laadtechnologie
  • U krijgt toegang tot een online dashboard voor beheer, configuratie en facturatie via de backoffice.
  • 24/7 support

Een innovatieve snellaadpaal laten plaatsen?

Kies voor vliegensvlug opladen voor u of uw bezoekers.

Meer info nodig? We bespreken graag met u de mogelijkheden.